Select Page

Over BAAs-ISA

Belgian Arborist Association (BAAs), is de overkoepelende vakvereniging voor boomverzorgers in België: Om de werking van de Vlaamse vakvereniging (Bomen Beter Beheren – BBB) en de Waalse vakvereniging (Arboresco) te ondersteunen en internationaal te helpen groeien, werd in 2006 BAAs opgericht. BBB heeft een honderd vijftig-tal leden, Arboresco een zestigtal.

We werken onder een VZW-structuur, volledig gesteund op vrijwilligers. Wij coördineren nationale activiteiten voor professionele boomverzorgers. We vertegenwoordigen binnen de internationale organisaties

de Belgische boomverzorgingssector.

Als nationale vakvereniging richten we boomverzorgings-activiteiten op nationaal niveau in. Enerzijds het Belgisch Kampioenschap boomklimmen (BK boomklimmen ook wel het BTCC genoemd). Anderzijds de examens en certificering “European Tree Worker” en “European Tree Technician”.

Hiermee willen we ervoor zorgen dat we in België vakbekwame boomverzorgers hebben die ons bomenpatriomium in ere kunnen houden voor toekomstige generaties.

Beroepsvereniging van Belgische boomverzorgers

Sociaal doel

  • De verdediging van een kwaliteitsboomerfgoed door voortdurende betrokkenheid bij een duurzaam ontwikkelingsbeleid.
  • Het behoud van bomen als levende organismen.

 

Informatieoverdracht

Het genezen van een zieke boom die men niet begrijpt, is als het starten van een Rolls Royce door er met een hamer op te tikken.

Alex Shigo

  • Het is in het belang van de sector dat boomeigenaars correct worden geïnformeerd over alle zaken die van invloed zijn op de boom en ons beroep.
  • Beroeps gerelateerde informatie wordt beschikbaar gesteld aan de leden, objectief en los van alle sentimentaliteit.
  • Samenwerking met publieke partners om bewustmakingscampagnes te ontwikkelen, zijn essentieel voor het verspreiden van een positief beeld van onze sector.
  • De aanvaarding en verspreiding van studies en het bevorderen van onderzoek voor de veiligheid van de boomverzorger en de conditie van de boom.  

Kennis verwerving

  • Uitvoeren van werken rond en in bomen, levende organismen die in staat zijn tot gevoelige en dynamische reacties, vereist van de boomverzorger om zich met regelmaat bij te scholen.
  • De vakvereniging promoot actief een permanente educatie op regionaal, nationaal en internationaal niveau.

 

Samenwerking